dimecres, 20 d’agost del 2008

La Gossa Sorda eclipsa Ferreries

Es tractava d'una nit especial. Una lluna imponent enlluernava la nit menorquina, una nit que només s'enfosquí gràcies a un espectacular eclipsi. Com és característic en aquesta mena d'actes, el concert començà amb retard: passades les 23:30 pujà a l'escenari l'Infant Terrible. Amb el públic encara fred, i amb un so no massa convincent (no havien pogut fer proves de so), el grup de Ferreries oferí una actuació de gairebé una hora. Els terribles ens oferiren una agradable sorpresa quan en Uensil (Llorenç) pujà a l'escenari amb el seu fabiol i interpretà el primer toc (la sonada de les festes de Sant Bartomeu), primer en solitari i després acompanyat per gairebé tots els components del grup. Aquest moment aconseguí posar la pell de gallina a més d'un. Amb el tema Menorca 2008 L'Infant Terrible donà per acabada la seva actuació.

En qüestió de minuts pujaren a l'escenari el conjunt de Pego (Alacant), La Gossa Sorda. Amb un so impecable, i un ritme que ben segur de sentir-se al cementiri aconseguiria fer ballar a tots els esquelets, es posà de seguida al públic a la butxaca. Els de Pego repassaren els millors temes dels seus tres discs: Vigilia, Garrotades i Saó. Quina calitja, Camals mullats, Farem saó, Tres de Pego, Batiste Ceba, Senyor Pirotècnic, Moskou, foren algunes de les cançons que descarregaren sobre Ferreries. Tot el grup va estar brillant, especialment en Nadal que introduïa al públic en cada una de les cançons. Consignes antifeixistes, contra el capitalisme, i per la defensa del territori evidenciaven que la gossa podia ser sorda, però no cega. LGS va mostrar el seu compromís amb la lluita per un món molt més just. Durant l'actuació de LGS entre el públic es desplegà una pancarta en solidaritat amb en Franki de Terrassa. En definitiva, un concert per emmarcar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un concert fantàstic per una meravellosa nit d'agost. Actes com aquest ens conviden a mantenir-nos sempre desperts. No caldria fer cas als hipòcrites (igual que passa a Ciutadella amb Sant Joan) que parlen d'incompatibilitat entre actes festius i política. Des del respecte, amb música, camisetes i consignes podem fer palesa la nostra ideologia. Hem de tenir en compte que la destrucció del territori, la eliminació de la llengua, la desnutrició, la misèria, i les guerres no entenen de descans ni de treves, la maquinària de la destrucció sempre està en marxa. Així, pels qui ens volen fer callar per les festes: pomada, pomada contra Espanya!