dimarts, 6 de gener del 2009

Èxit del concert del Correllengua

A nivell cultural podem dir que un dels millors regals que ens han portat aquestes vacances nadalenques ha estat el concert del Correllengua del passat dissabte a Ferreries. Tot just ha passat un dia i encara no ens hem recuperat de les descàrregues musicals de la plaça de Loar.

Les proves de so ja feien presagiar una vetllada amb molts de decibels, els suficients per fer aixecar els difunts del cementiri i fer-los ballar amb els sons de flabiols, guitarres, xeremies, gralles i altres estris musicals.

Entrada la nit, una nit freda i plujosa, els Puretones pujaren a l'escenari. Passaven de les 21:30 i amb el seu rock clàssic aconseguiren, poc a poc, escalfar l'ambient. Podem dir que en Miquel Plana és incombustible, i que es pren tots els concerts com si d'un gran professional és tractés. Se'ns dubte sap com posar-se el públic a la butxaca. Abans d'acabar la seva actuació, va dedicar una cançó als germans Camps, pregoners de les passades festes de Sant Bartomeu, i intentà posar-se una camiseta commemorativa del pregó. No va faltar el show Plana en cap moment: de sobte els veus al terra com després fent carreres entre el públic, Miquel Plana 100%.

Eren gairebé les 23 hores quan l'escenari quedà ben ple amb els Grollers de sa Factoria: 18 músics, ni un més ni un menys, els Grollers tornaven a actuar a Ferreries. Des de l'estiu de 2006 els mallorquins no havien tornat a Menorca. Eren el grup més esperat de la nit, i quan van començar a tocar, la carpa s'omplí de gent i la temperatura pujà considerablement. La gent es posà a ballar entrades les primeres notes i es deixà emportar per la batuta de'n Pere i la resta de grollers. En Pere recordà l'ensopegada que tingué l'estiu de 2006 quan actuà a les pistes del camp de futbol de Ferreries i tocà la sonada del flabiol de Sant Joan. Aquesta vegada tocà la sonada de Sant Bartomeu, fet què provocà que aconseguís l'aplaudiment més calorós de la nit. Els Grollers no defraudaren i foren els millors de la nit. Es van despedir dels ferreriencs de la mateixa manera que ho feren al 2006, amb l'himne de Riego.

Encara hi faltava l'actuació dels desconeguts i també mallorquins Musnok. Musnok és un grup molt jove que té el centre d'operacions a Lloseta, però ja tenen un bon grapat de concerts a les esquenes, fet que el públic ferrerienc va poder comprovar amb les primeres cançons. Musnok ens van presentar el seu primer treball anomenat autoconsumible. Molta canya protagonitzada per temes propis i un tema dels catalans KOP i una versió molt divertida dels Rage Against the Machine van deixar bocabadats als que encara restaven a la carpa. No s'oblidarà fàcilment el pas d'aquests joves per Ferreries, i menys la imatge de'n Marcel amb una màscara de monstre banyant-se el cap de cervesa sobre l'escenari.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon concert, va ser genial.
A veure si s'en monten més de concerts com aquests.

Anònim ha dit...

Es veu que el rock, o la música en català molesta molt. Justament ara surten crítiques per la renou. Després de nombroses activitats arreu de Ferreries han de sortir ara. El problema que tenen és que els hi veuen massa el "plumero".
Endavant amb la llengua!