dilluns, 25 de maig del 2009

Èxit de l'Acampallengua 2009


Exemplar de la pàgina 45 del diari de Balears del diumenge
amb foto de l'Infant Terrible

4000 joves acamparen aquest passat cap de setmana a Sa Pobla (Mallorca) en motiu de la celebració de la desena edició de l'Acampallengua. D'aquests 4000 una cinquantena eren de Menorca . Es calcula que més de 15000 persones passaren per Sa Pobla per participar en algun dels nombrosos actes que s'hi van desenvolupar.

Les persones arribades d'arreu dels Països Catalans van poder participar de nombroses activitats: tallers, concerts de rock i de cantautors, teatre, correfoc, xerrades, castellers, gegants, jocs... Tot en defensa de la nostra cultura i de la nostra llengua. Ni la calor extrema va poder minvar les ganes de bulla i de reivindicació dels assistents. Per la part menorquina hem de destacar l'actuació de l'Infant Terrible a la plaça Major de Sa Pobla. Sota un sol infernal els Terribles van deixar satisfets a les persones que aguantaven la calor a aquelles hores, eren les 16:30 del capvespre amb una temperatura al voltant dels 40 graus.

La nota negativa la donaren les forces d'ocupació de l'estat espanyol, que detingueren durant el concert de la nit al coordinador de l'Obra Cultural Balear, en Tomeu Martí. Anteriorment s'havia pactat amb la Guàrdia Civil que aquests no entrarien al concert si no se'ls requeria. Tres guàrdies joves no van poder evitar fer honor a la fama que té aquest cos. En Tomeu va ser posat en llibertat dues hores després de la seva detenció gràcies a la intervenció del delegat del govern espanyol a Mallorca.

Cal destacar la feina dels organitzadors de l'Acampallengua, els Joves de Mallorca per la Llengua, i de tots els voluntaris. L'Acampallengua va ser un èxit i evidencià que facin el que facin mai ens callaran!

Més informació sobre la detenció den Tomeu Martí al diari de Balears.

1 comentari:

Anònim ha dit...

amunt Terribles!!!!