dijous, 3 de juny de 2010

Per una Palestina lliure!

El passat dilluns es va fer a Barcelona per la tarda una concentració per rebutjar l’atac realitzat per Israel a la Flotilla d’ajuda humanitària dirigida a Palestina aquella mateixa matinada. Senzillament dos apunts:

- L’atac es va produir en aigües internacionals (reconegut pel propi exèrcit d’Israel). Per tant és un acte de pirateria i els tripulants tenen el dret d’agafar i empresonar als atacants.

- Com sempre s’ha mantingut i fa poc acaba de comunicar Israel en el vaixell no s’hi han trobat armes, només ajuda humanitària.

Per tant els morts provocats per aquet atac (que encara esta per determinar, entre 10 i 19) han estat simplement un acte de guerra per part d’Israel. Ni ells mateixos poden sostenir els seus propis arguments mentres cada dia la gent segueix morint a causa del brutal bloqueig a que està sotmesa la nació de Palestina.

Ara la qüestió és saber si es condemnarà a Israel per un nou atac als drets i les llibertats humanes o si simplement, i com passa sempre, es deixarà que Israel segueixi l’extermini de palestins i de qualsevol intent d’auxili dirigit a Palestina.
Vergonya


Concentració davant de la cambra de comerç Espanya-Israel


Fotografia de Laura Arau, una de les activistes encara segrestada per Israel


Diagonal de Barcelona, de camí a la seu de la delegació europea de la Ciutat

Davant la seu europera de BarcelonaComunicat unitari

contra l'atac d'Israel als vaixells amb ajuda humanitària a Gaza

Front a l’atac per part de l’exèrcit israelià contra els membres de la flota d’ajut humanitari, en missió pacífica de resistència civil, que pretenia trencar el setge de Gaza, denunciem i condemnem les greus violacions del Dret internacional dels drets humans i del Dret internacional humanitari que, un cop més, ha comés i ha ordenat cometre el govern israelià.

Més enllà que l’abordatge s’hagi comès en aigües internacionals o dins de l’espai marí palestí, controlat per Israel, l’ús desproporcionat de la força armada contra la població civil, interna o internacional, suposa una flagrant violació del Dret internacional.

Instem a que és produeixi un clar pronunciament de les autoritat polítiques internacionals, de l’Estat espanyol i de Catalunya contra aquest nou menyspreu de les autoritats israelianes cap al principi del respecte de la dignitat humana. Recordem que el silenci equival a complicitat. Esperem que els nostres polítics estiguin a l’alçada dels valors de la dignitat humana i condemnin aquesta situació que ha costat la vida i ha ocasionat un gran nombre de ferits a activistes internacionals i no es quedin en silenci com va passar durant l’Operació Plom Fos, en la que varen morir més de 1.300 palestins.


Publicació simultània amb Can Lluri.